29 dni SPP-ja Dogodki Narava Novičke Tam sem tu Zgodbe

Vetrinjski dvor v soju harmonije

V četrtek, 9. maja 2019, sem bila deležna čudovitega večera. Društvo popotnikov VAGANT je s svojimi srčnimi ljudmi pomagalo izpeljati potopisni večer tako, da smo se lahko vsi počutili sproščeni v magični mariborski dvorani Vetrinjskega dvora

V dvorani, ki je bila mojega okusa, je stala zame rezervirana miza. Na njej so bili luč, mikrofon in prenosni računalnik. Zaradi predstavitve, ki ga vedno izpeljem v dvojezičnosti (slovenski govorni in znakovni jezik), sem stala in to bližje mikrofonu. Vsa ta zbranost in koncentracija na svoje glasilke, izrečene besede, prikazane kretnje ter vsebino poti se mi je zdela čisto podobna enemu dnevu s transverzale, ko sem hodila en del poti vsa fizično utrujena, vztrajno zbrana in ob koncu dneva vsa srečna, da sem v kočo prišla živa in zdrava. V tem večeru pa sem bila ob koncu predavanja polna energije.

Nimam besed … V pripovedovanju sem uživala kot še dolgo ne. Ob koncu sem bila deležna iskrenih objemov nekaterih obiskovalcev. Mar ni objem najboljše zdravilo za vse?

Maribor je mesto, kjer se je vse začelo. 21. julij se bliža in kmalu bo tu že leto naokoli. Gre komu še hitreje? 🙂

Hvala društvu popotnikov VAGANT za povabilo in vsem ostalim za druženje v magičnem večeru.


Moram pohvaliti tvojo predstavitev, ki si jo imela v Mariboru. Res je bila zanimiva in zabavna. Zelo si dobra v tem, vidi se, da uživaš in da rada to počneš. Prav tako sem slišala druge ljudi, ki so se pogovarjali, da takšne predstavitve že dolgo niso videli in da je bila drugačna od vseh drugih, ki so jih poslušali, seveda na pozitiven način. Srečala sem tudi znanca in te je zelo pohvalil. Nadaljuj s svojim delom, ker ti gre super od rok. N. R.

Hvala Majčka za res lep večer.  ~ V enem mesecu je sama in v enem kosu prehodila celotno slovensko transverzalo in danes končno tudi z nami v Mariboru delila svoja doživetja na poti. Srčna in prijetna Maja je v mojih očeh ambasadorka gluhih, pogumnih in samostojnih žensk. Je podjetnica in vlogerka, ki ji nemirni duh narekuje naj o svoji izkušnji napiše tudi knjigo. Komaj čakam, da jo preberem. ~ Maja, želim ti srečno pot še naprej! M. M.

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.