Mnenja strank

“Vsako srečanje s tabo, tudi preko pošte, me spravi v boljšo voljo. Toliko energije in dobrih misli pokažeš. To ni samo moje mnenje, to so mi rekli tudi nekateri, ki sem jim preposlal Žabjo nesrečo. Tvoja spletna stran je tista, ki jo največkrat odprem. Toliko je v njej veselja in energije.”

Marjan K.


“Maja Kuzma je naša dolgoletna partnerka (osem let), na katero se vedno lahko zanesemo. Zaupamo njeni strokovnosti, predanosti in nasvetom. Zaradi njenega truda, zanosa, doslednosti in odzivnosti si želimo nadaljnjega sodelovanja. Od naših uporabnikov, večinoma so to Gluhi dijaki in dijakinje, učitelji, tolmači ZJ, kulturni delavci ter drugi simpatizerji kulture Gluhih oziroma SZJ, prihajajo sami pozitivni odzivi. Maja ob vsakem novem izzivu ponudi nove, drugačne rešitve in poglede, posledično pa dobre rezultate in odgovore – vse to ob pravem času!

Z njo sodelujemo tako v različnih evropskih (Nič o Gluhih brez Gluhih (2017), Diversity and Inclusion for Youth – Do it Yourself (2017)) kot tudi domačih projektih, kot je Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje. Ta petletni projekt je financiran iz Evropskega socialnega sklada.

Trenutno Maja uspešno vodi delavnico branja z naslovom Od Gluhih za Gluhe.

Prav tako nam je priskočila na pomoč pri številnih mednarodnih konferencah, kjer je uspešno tolmačila iz mednarodne kretnje v SZJ. Na konferenci Gluhi tolmač (2017) je sodelovala skupaj z mednarodno uveljavljenim tolmačem Arunasom Brazasom iz Litve. Na konferenci Izzivi in priložnosti gluhih na trgu dela – Kakovost in zanesljivost (2016) pa je sodelovala tudi z naslednjimi evropskimi poslanci: Belgijko Helgo Stevens, Madžarom dr. Ádámom Kóso in slovenskim evroposlancem dr. Igorjem Šoltesom.

Z Majo Kuzma smo sodelovali tudi na drugih področjih našega udejstvovanja: pri pisanju oddaj Kultura Gluhih na TIPK TV, ustvarjanju Poezije Gluhih na ZGNL, poletnih taborih za mlade gluhe in še mnogo drugih.

Majo ter njeno uspešno in kakovostno zgodbo, ki jo piše z Modrim sijem, brez pomislekov priporočamo.”

Petra Rezar in Dušan Dvorščak, DUGS


“Društvo ustvarjalcev Taka Tuka je mlado, energično in kreativno društvo, ki gluhim in naglušnim osebam pomaga k boljši integraciji v slišeči svet.

Članice društva poznamo slovenski znakovni jezik in ga pri svojem delu tudi uporabljamo, a vseeno moramo to znanje obnavljati.

Spoznale smo mlado, kreativno in energije polno Majo Kuzma ter jo povabile k sodelovanju. Najprej se nam je pridružila pri mladinski izmenjavi leta 2016 v okviru Erasmus+ projekta EMOTIONS, pri katerem nam je njeno znanje mednarodnega znakovnega jezika še kako prav prišlo. Z veliko veselja, pozitivne energije in ustvarjalnosti je nas in naše mlade udeležence učila mednarodnih kretenj.

Je topla in mirna oseba, ki je hitro našla pristen stik tako z mentorji projekta, še bolj pa z otroki in mladostniki izmenjave. Z lahkoto se je prilagodila dnevnemu in tedenskemu ritmu izmenjave.

Zaradi njene pozitivne naravnanosti, predvsem pa zaradi strokovnosti pri mednarodnem znakovnem jeziku smo Majo spet povabili k sodelovanju.

V šolskem letu 2017/18 je v dijaškem domu Vič vodila celoletno delavnico mednarodnega znakovnega jezika.

Delavnica je bila namenjena tako gluhim in naglušnim kot tudi slišečim. Skratka vsem, ki se želijo naučiti mednarodnega znakovnega jezika. Vse leto je bila delavnica polno zasedena, malo zaradi želje po novem znanju, veliko pa zaradi Maje in njenega prijetnega, sproščenega, inovativnega načina učenja, polnega dobrih nasvetov in visoke strokovnosti.

Maja zna prisluhniti vsakemu udeležencu posebej in mu na svoj, zelo pozitiven način, ki vključuje veliko znanja in inovativnosti, približati znakovni jezik.

Veseli smo, da poznamo Majo, in z veseljem bomo z njo sodelovali tudi v prihodnje.”

Veronika Gaber Korbar, predsednica društva Taka tuka


“Še do nedavnega je bila naša sodelavka, danes pa uspešno uresničuje svojo poslovno priložnost. Pridobljeno znanje in izkušnje, ki jih je med drugim dobila tudi pri nas v preteklih letih, danes s pridom uporablja na svoji poslovni poti, ki jo je poimenovala Moder sij.

Ker smo Majo poznali že od prej, smo vedeli, kaj lahko dobimo, zato smo jo brez pomisleka povabili k sodelovanju. Opravljala je različna novinarska dela po potrebi naročnika. Tolmačila je vsebine najbolj gledane dnevnoinformativne oddaje 24 ur v znakovnem jeziku na klasični televiziji TIPK TV za gluhe in naglušne. Prav tako je za potrebe televizije vodila oddaje in prevajala vsebine iz različnih komunikacijskih kanalov, na primer iz znakovnega jezika v pisni slovenski jezik, iz mednarodnega znakovnega jezika v slovenski znakovni jezik.

Lahko povemo, da se je prilagodila našemu dnevnemu ritmu delovanja televizije. Tehnične in vsebinske zahteve je opravljala tako, kot se od profesionalcev pričakuje. Zelo smo bili zadovoljni z njenim delom in ustvarjalnostjo. Pri projektnem delu, pri katerem smo skupaj sodelovali, se je izoblikovala visoka raven zaupanja in sodelovanja brez negativnih posledic za opravljeno delo s strani raznih nadzornih organov. Zato bomo še naprej sodelovali pri prihodnjih projektih.”

Bojan Mord, direktor TIPK d.o.o.


“Verjamem, da srečaš ljudi in stvari takrat, ko si zanje pripravljen. Tako je bilo tudi kakšno leto nazaj, ko sem pisala Maji v želji, da bi se naučila slovenskega znakovnega jezika. Vesela sem, da sem se odločila za ta korak. Poleg osnovnega znanja jezika je z mano vsak teden delila svoja druga znanja, modrosti in pogled na življenje. Maja je človek, ki nedvomno pusti vtis in te spremlja tudi takrat, ko ni fizično prisotna. S svojim navdihom in idejami je pustila pečat na moji osebni in karierni poti. Hvala ti.”

Barbara Šamperl (PLAN BE)