Narava Storitve Zgodbe

Terapevtska pravljica # 1 v SZJ

Pred nekaj meseci sem zasledila na spletu knjigo z naslovom »Življenje v gozdu«. Naslov me je takoj pritegnil in sem jo brez pomisleka takoj kupila, ker obožujem knjige, ki nosijo dušo narave. Da je knjiga terapevtska, ki pomaga odkriti težave posameznika skozi branje in doživljanja vlog v različnih situacijah, je izvabila iz mojih misli: »Maja, kaj če bi knjigo odkretala?«

Odkar sem postala mama, je svet pravljic vsak dan na urniku. Hčerki se vedno nariše v nasmeh in v začudene misli domišljijske ter realne mimike z različni glasovni toni, razne dramske igre z znakovnim jezikom … Zahotela sem si, da bi si obudila tisto, kar rada počnem in kar bi rada nadgradila. Dramske igre.

Srečanje z avtorico terapevtskih pravljic, ki se skrivajo v dveh že izdanih knjigah »Življenje v gozdu« in »Življenje v morju«, Deni Kragelj je bilo odprto, toplo, iskreno. Dala mi je prosto pot mojim domišljijam.

Hvala, Deni, da si mi omogočila prosto pot in tako skupaj ustvarile terapevtsko pravljico z naslovom »Veveričji rep« v slovenskem znakovnem jeziku v prilagojeni obliki in po slogu slovnice slovenskega znakovnega jezika ter bralno podlago v lažje berljivi obliki.

4. julija 2021 se je uradno v ustavo dopolnila pravica do uporabe in razvoja slovenskega znakovnega jezika ter jezika gluhoslepih. To pravljico posvečam temu zgodovinskemu dnevu.

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.