Narava Novičke Tam sem tu Zgodbe

Naravni park Dobrač

Nekaj najlepšega! Jalovec, Prisank, Razor, Triglav in ostale Julijske gore so bile tako drugačne z drugega zornega kota. Znova sem obujala spomine oziroma svoje korake po slovenski transverzali.

Neverjetno, kje vse sem hodila in tako “daleč” od točke do točke. 

Pod vrhom Dobrača na panoramski točki, kjer je tudi predstavljen načrt sončnega gibanja in določanja dneva, tedna, meseca, leta, je nastala ta slika. Če nadaljujemo pot proti Dobrači, kamor so danes otroci s starši ter odrasli hodili s sankami, smučkami ali samo peš do nekaj več 300 m nadmorske višine Dobrače, kjer je tudi koča (pot je zelo urejena, le obvezne so dereze zaradi ponekod poledenele poti), lahko sankaš, smučaš dol do zadnjega parkirišča oziroma panoramske točke.

Pasal mi je samo izlet. Izlet, kjer bi samo se sprehodila, uživala, spremljala zanimivosti. Hvaležna sem partnerju, ki je točno vedel kaj imam rada. Vse, kar sodi v naravo in spoznavanje novih znamenitosti. Hvala, dragi!

Vsem vam pa priporočam obisk tega parka, že zdaj s sankami ali smučkami ali derezami. Pot je zaenkrat do zadnjega parkirišča brezplačna in dobro prevozna. 

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.