29 dni SPP-ja Dogodki Narava Novičke Tam sem tu Zgodbe

Delili smo si doživetja o SPP

Tretje potopisno predavanje se je odvijalo 21. februarja 2019 v prostorih Trdinove čitalnice v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Skozi vrata v knjižnico sem čutila pridih knjižnične mirnosti. V tem času so bile na Dolenjskem zimske počitnice. Knjige so samevale in čakale na nove izposojevalce knjig. Skozi prijetne pozdravne pogovore s kontaktno osebo knjižnice M. I. in z obiskovalci, med katerimi je bila večina planincev, se mi je vračala energija. Iskreno, bila sem izčrpana od dopoldanskega zahtevnega dela ter vsakodnevne vožnje na dolge razdalje. 

Spoznala sem planince, bolj pa planinke, ki so tudi prehodile slovensko planinsko pot. Nekatere še hodijo in to četrtič.  Strinjale smo se, da se ne moremo naveličati  naše slovenske planinske poti. Gore in hribi kar kličejo, mi se pa odzovemo tako, da hodimo/plezamo po njej.

Ob predstavitvi svojih doživetij, dogodivščin ob poti so obiskovalci kimali, se nasmejali, nekateri so tudi potočili solze, … Ob koncu smo pa si drug drugemu delili svoje zgodbe s planinskih pustolovščin in se poslovili z izrečenimi željami: “Varen korak v gore in obilo doživetij.” 

Hvala knjižnici Mirana Jarca Novo mesto za omogočeno priložnost in vsem obiskovalcem za lep preživet večer. 


Naslednje potopisno predavanje bo 21. marca 2019 v knjižnici Rudnik v Ljubljani.

Vabljeni! 

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.