29 dni SPP-ja Poročila z dogodkov Tam sem tu

Tam sem tu – 28. dan

Predzadnji dan transverzale.

Lep dan je bil za mano. Zbudila sem se zelo spočita, le telo je zahotelo še počitka, …

Ulovila sem sončni vzhod, ki je kukal izza travnika. Ker sem poznala pot do Artviž, me je zelo zanimal tisti del velikega travnika. Ob zgodnji uri se tam marsikaj dogaja in priznati moram, da sem za hip se ustrašila divjih prašičev, ki so bili 200 m daleč, … Bili so mamica in 6 mladičkov, ki so tekali iz enega gozda v drug gozd, …

Da bi se obrnila? Ne … Šla sem tako, kot da bi bila jaz divji prašič, le da nisem šla za njimi, ampak na svojo pot.

Veliko je bilo poti, ki so vodile čez vasi. Pogrešala sem kavo in sem upala, da je gostilna pri Markovščini odprta, … Bila je zaprta.

Spočila sem se ob cesti, kjer sem skušala uloviti kakšen zvok skozi moja ušesa. Nič. Čutila sem samo “prepih” od motornih vozil in njihov “ropot”.

“2 uri in pol oddaljen Slavnik bo moja rešilna bitka za kavo. Tam zagotovo dobim.”

Zaprta.

A na res veliko presenečenje me tam čakata prijateljici. Dali sta mi vse kar sem rabila najnujnejše. Poživila sem se in sem rekla ob koncu dneva: “Onidve sta bili moja kava.” Hvala!

Pot se je počasi približevala proti Socerbu, … Ker sem nazadnje hodila v temi, me je zelo zanimalo, kako je hoditi po svetlem in to proti sončnem zahodu.

Lepa, dobro označena pot skozi značilna drevesa, pašnike, …

Grad Socerb, tu sem pričakala sončni zahod. Točno vem, kje se bo moja pot jutri zaključevala.

Debeli rtič, vidimo se jutri ob okoli 11:30.

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.