Dogodki Zgodbe

Odločitev

Leto 2020 je bilo leto odločitev. Ko sem v jesenskem času prejela spodbudo, da se poskusim posvetovati za zaposlitev v Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana, sem šla v to. Po porodniški sem imela dva tedna časa, da sem urejala določene stvari in tako 1. decembra 2020 podpisala pogodbo o zaposlitvi. Zgodili so se premiki, tako v družinskem kot poslovnem okolju. 

Status podjetja sem spremenila v popoldanski s.p., kar pomeni, da še vedno nudim in opravljam enake storitve kot sem do sedaj. 

Odrekla sem se tudi nekaterim aktivnostim, v katerih sem delovala, ker sem čutila, da ne bom zmogla vse skombinirati. Tu sta moj mož in hčerka, katerima je potrebno dati čas po službenih obveznostih, prav tako sebi. Delam pa na ustvarjalnem delu, ki sem se mu odrekla zadnje 2 leti zaradi preobsežnih dela v aktivnostih. Držim se načrta, da bo ugledala luč sveta konec maja 2021. 🙂 Držite mi pesti, da mi tokrat uspe! 🙂 <3

Lansko leto so me pred zaposlitvijo intervjuvali za najstniško revijo  Najst o poklicu tolmača slovenskega znakovnega jezika. V članku sem navedena kot samostojna podjetnica, kar sem bila v času intervjuja. Razveselila sem se ga, saj sem se zavedala pomembnosti širjenja informacij o poklicu tolmača znakovnega jezika kakor o možnostih opravljanja izpita tudi za gluhe bodoče tolmače. Tolmačenje je poklic, ki me trenutno najbolj izpopolnjuje. In ravno v novi službi delam največ na tem področju, kar me izredno veseli. Novi izzivi, nova spoznanja in nadgrajevanje izkušenj. 

Dragi moji, ustvarjajte in živite v stilu svojih iskrenih in pogumnih odločitev.

Maja

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.