Teden Gluhih Zgodbe

5. dan mednarodnega tedna Gluhih

»Dosegla si svoj namen,« mi je rekla meni draga oseba.

Danes sem si vzela čas zase. Po včerajšnjem celodnevnem delu sva se s partnerjem odpravila v najin najljubši kotiček, kjer domujeta najini srci.

Ob pogledu na gore mi misli znova letijo na mojo drago Gluho skupnost.

Neverjetno je, kako se tudi mi spreminjamo zaradi tehnologije in pristranskih odločitev, ki so tudi spodbudile, da so naša potlačena čustva in misli privrele na dan. Nekateri se ne družimo več z istimi ljudmi, s katerimi smo tako uživali; nekateri se odločijo, da se bodo borili za svoje pravice, dokler ne omagajo; nekateri pa se odločijo, da gredo naprej ne glede na pretekle težave in z drugimi ustvarjajo boljši jutri za Gluhe z drugačnim pristopom. S takšnim, da ne velevajo, kaj naj naredi nekdo, ki te stvari ne razume, temveč spodbujajo, da Oni razmišljajo po svoje, svojem občutku, svojih zmožnostih.

Verjamem pa, da se to dogaja povsod. Ne samo nam.

Opažam, da danes sploh ne vemo, kaj pomenijo PRAVE odločitve. Toliko je stvari, dogodkov, različno mislečih ljudi, ki nas podzavedno bremenijo.

Verjamem pa, da bo čas pokazal, kdaj je resnično čas za spremembo. Za takšno, ki te spodbuja, motivira za tvoj osebni razvoj, tvojo prihodnost, tvojo srečo. Vredno je žrtvovati SVOJO odločitev. Le imeti je treba SVOJE argumente in ne argumente nekoga drugega.

Takrat veš, kdaj je bil tvoj namen dosežen. Z ali brez rezultata.

Samo pojdi naprej. Sledi svojim namenom. Slej ko prej bo dosežen. Samo času daj prostor. Zaupaj vrednim ljudem. Verjemi v dobre ljudi. Druži se z ljudmi, ki te sprejemajo.

Bodi to, kar si. 

Hvala, da si to, kar si. Dobra in poštena oseba. Cenim to. Nadaljuj svoje delo, pri katerem uživaš, četudi garaš.

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.