Video Zgodbe

Častna skodelica, rdeč svinčnik in rogljički “za sabo” za na izlet

Pozdravljeni!

Danes imam za vas nekaj posebnega. Napisala sem zgodbico, ki jo je odkretala Barbara Šamperl.

Častna skodelica, rdeč svinčnik in rogljički za sabo, za na izlet. To so tri stvari, ki so na naju z Majo danes naredile vtis. Odločili sva se, da bo Maja napisala kratko zgodbico, jaz pa jo bom pretolmačila v SZJ.

Častna skodelica

Pred pričetkom vsake ure učenja SZJ z Majo radi spijeva kavo. Majo vsakič vprašam koliko kave bi rada spila. Veliko ali malo. Reče veliko. Danes sem v čast maji kavo nalila v skodelico iz katere običajno pijem samo jaz.

Rdeč svinčnik

Maja se je odločila, da bo spremljala moje znanje SZJ z obkljukanjem. Ker ni imela svinčnika, sem ji svinčnik dala jaz. Maja je bila zelo navdušena nad svetlečo, rdečo barvo svinčnika. Rdeča barva je tudi moja najljubša barva.

Rogljički »za sabo« za na izlet

Kupila sem nama rogljičke. Na koncu nisva vseh pojedli, zato sem ji zavila dva rogljička za domov. Da bo lahko pojedla, če bo lačna. Za trenutek se mi je zazdelo, kot da ji pripravljam hrano za na izlet. Ta moja ideja naju je zelo nasmejala.

Prišli smo do konca zgodbe. Všeč? 🙂

O avtorju

Maja Kuzma Ganić

Pisateljica. Motivatorka. Usmerjevalka. Tolmačka. Inštruktorica. Novinarka. Raziskovalka. Ustvarjalka in sejalka resničnih zgodb. Ljubiteljica gibanja v naravi.